Vooruitgang op het gebied van cyberbeveiliging en gegevensbescherming

0 Comments

Vervolgens moet men zich voorbereiden op het feit dat alles op het internet wordt aangesloten. Het is belangrijk dat de toepassingen met betrekking tot dit medium veilig zijn. Elke verbinding met een van deze apparaten kan immers een potentieel veiligheidsgat voor uw netwerk vormen. U moet dan investeren in tools die de cloudomgeving kunnen analyseren en beheren met behoud van de controle over de fysieke omgeving. Dit zorgt voor meer veiligheid als het gaat om IOT, het internet van de dingen. ( Ken de voordelen van het internet van de dingen voor uw bedrijf )

Gegevensbeveiliging

Naast goed op de hoogte te zijn van goede praktijken op het gebied van informatiebeveiliging, moeten we altijd een oogje in het zeil houden op de voortgang van de industrie. Samen met de huidige technologische rush werkt het cybersecurity scenario ook in een voortdurend veranderend tempo. Gebiedsprofessionals moeten alert zijn op de tools die de leemten in het proces van het opsporen en verhelpen van bedreigingen het best opvullen.

Voorheen is dit geen eenvoudig proces. De te verzamelen gegevens komen uit verschillende bronnen, en niet allemaal maken ze deel uit van uw netwerkstructuur. Van de servers tot de gebruikers, randapparatuur, toepassingen en zelfs bezochte sites moeten worden geanalyseerd. Zoals gezegd, de hoeveelheid en frequentie van deze informatie is ongekend. Het is vanwege deze complexiteit dat veel oplossingen die bedrijven gebruiken voor beveiliging niet langer efficiënt zijn.

PROTECTIES OP ENDPOINT

Het eindpunt is een van de belangrijkste factoren om uw beveiliging up-to-date te houden. Het is verantwoordelijk voor het uitleggen waar uw dienst gehost wordt, de wijze van toegang en wat er te zien is. Het is een zeer belangrijk element voor een netwerk en een slagveld voor beveiligingsexperts en IT-infrastructuur. Daarom is het belangrijk om een tool te hebben voor endpoint diagnose en controle.

Gegevensbeveiliging

Een voorbeeld van een tool die de hoeveelheid informatie kan beheren en de problemen die de inbraken kunnen veroorzaken voor uw netwerk kan verminderen is IBM QRadar. Deze oplossing zorgt voor de detectie van bedreigingen, kwetsbaarheden en operationele risico’s. Er zijn nog steeds middelen besteed aan de ontdekking van fraude en geautomatiseerde onderzoeken die wijzen op aansprakelijkheid voor netwerkongevallen. Met dit alles neemt de tool enkele seconden in beslag om een dreiging te detecteren en maakt het mogelijk om uw gegevens tegelijkertijd te verdedigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *