Web Hosting Cyber Beveiliging Tips

webhosting vergelijken

Als je onlangs online bent geweest, heb je misschien het nieuws gelezen over hackers die losgeld eisen van het tramsysteem van Dublin. Bezoekers van de Luas-website werden begroet door de boodschap van de hackers die dreigden de gestolen informatie te publiceren, tenzij ze één Bitcoin betaald kregen.

Hoewel het bericht zelf onschadelijk leek te zijn, hadden de hackers het domein net zo goed kunnen gebruiken om malware of phishing-pogingen te verspreiden.

Gebeurtenissen zoals deze onderstrepen het belang van webhostingbeveiliging. Of u nu een persoonlijke passieprojectwebsite bezit of dat u de webhost bent van verschillende bedrijven van verschillende grootte, beveiliging zou bovenaan uw checklist moeten staan. Met een goede webhosting beschermt u niet alleen uzelf, maar vooral ook uw klanten. Daarom raden wij aan om drhosting.be te gebruiken om webhosting te vergelijken.

In dit artikel zal ik een aantal van de beste praktijken voor web hosting die u moet weten. U kunt ook gebruik maken van de punten die ik verstrekt om de juiste vragen te stellen als u op zoek bent naar webhosting diensten. Beste site om Belgische webhosting vergelijken.

Toegangsbeperking

geen toegang

Webhosts zouden de toegang tot hun machines in de infrastructuur moeten beperken. Deze toegang mag alleen worden voorbehouden aan getrainde en geautoriseerde technici.

SSH (Secure Socket Shell), of het equivalent daarvan, moet worden gebruikt bij het inloggen op de server. Als extra voorzorgsmaatregel kunnen met een wachtwoord beveiligde RSA-sleutels worden gebruikt.

Een host kan ook geautoriseerde IP’s voor onderhoud whitelisten. Klanten kunnen dit doen of wijzigen via het bedieningspaneel in hun account.

Logins van de root van de gebruiker moeten worden uitgeschakeld om te voorkomen dat slechte actoren dit toegangspunt kunnen uitbuiten. Gelijkwaardige toestemming kan dan worden gegeven aan geautoriseerde admin-logins.

Netwerkbewaking

Een webhostingbedrijf moet het netwerk regelmatig controleren op inbraken of ongeoorloofde activiteiten. Dit helpt voorkomen dat de server of andere gerelateerde zaken uiteindelijk uitgroeien tot een groter probleem.

SSL en Firewall

SSL (Secure Sockets Layer)-versleuteling zorgt ervoor dat gevoelige gegevens die door een website stromen veilig en privé blijven. Het stelt gebruikers en bezoekers in staat om hun vertrouwen te stellen in een website. Hoewel het de communicatie tussen een website en een gebruiker beveiligt, beveiligt het niet noodzakelijkerwijs de server tegen een cyberaanval.

Een WAF (Web Application Firewall) is vereist om het HTTP-verkeer dat door de webapplicaties stroomt te monitoren. In tegenstelling tot een netwerkfirewall, biedt een WAF meer specifieke beveiliging omdat het de specifieke vereisten van een webapplicatie begrijpt. Met sommige configuraties kan het zelfs SQL-injecties, cross-site scripting, vulnerability probing en andere technieken voorkomen.

DDoS-preventie

Een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) is een eenvoudige maar effectieve cyberaanval die populaire websites kan teisteren. Door deze aanval overspoelen slechte acteurs de servers van een website met zoveel verkeer dat het niet meer beschikbaar is voor echte bezoekers.

DDoS is moeilijk te hanteren als het al gebeurt. Daarom zal de beste oplossing altijd zijn voor een webhost om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen DDoS-aanvallen voordat ze plaatsvinden. Ze moeten ook de juiste tools hebben om DDoS-aanvallen te beperken wanneer ze zich voordoen.

Detectie en verwijdering van malware

Webhosts moeten hun klanten informeren over de beschermende maatregelen die elke partij moet nemen om de website te beveiligen. Regelmatige bestandsscans moeten worden uitgevoerd op klantenaccounts, die vervolgens de rapporten moeten kunnen inzien. Dit is meestal een functie in een fatsoenlijk hostingplan. Tot slot moet een ondersteuningsplan van een hostingbedrijf hulp bieden bij het identificeren en verwijderen van malware.

Software zoals ClamAV en rkhunter kan worden geïnstalleerd om malware buiten een host-server te houden.

Besturingssysteem

Als u een individu bent op zoek naar een webhost, is een van de opties die u krijgt is het OS (Operating System) van uw webserver. Er zijn momenteel twee besturingssystemen om uit te kiezen: een Windows-gebaseerd besturingssysteem en een Linux-gebaseerd besturingssysteem. Klanten kiezen welke van de twee ze de voorkeur geven op basis van de technische vereisten van hun site.

Onnodig te zeggen dat deze twee besturingssystemen respectieve veiligheidsvoordelen hebben ten opzichte van de andere.

Windows gebaseerde webservers beperken de toegang standaard. Gebruikers zijn ingelogd als standaardgebruikers en zullen toestemming moeten vragen en een wachtwoord moeten invoeren voordat ze kunnen genieten van de privileges die door de hoofdbeheerder worden toegekend. Dit kan, in theorie, voorkomen dat een indringer echte schade aanricht, of die indringer nu een kwaadaardig programma is of een werknemer.

Bovendien behandelen alleen geautoriseerde Microsoft-medewerkers deze webservers in het geval dat er een beveiligingslek wordt gedetecteerd. Dit betekent niet alleen dat u hulp krijgt van goed getrainde Microsoft-programmeurs, maar ook dat u voorkomt dat oneerlijke personen deze fouten uitbuiten.

Aan de andere kant, Linux-gebaseerde webservers komen met minder bekende bedreigingen omdat het Linux OS niet zo wijd gebruikt wordt als zijn tegenhanger. Ook kunnen de meeste hostingdiensten programma’s installeren die Linux-hosted sites beschermen tegen Windows-gerichte malware.

In het geval dat er fouten worden gesignaleerd, reageert de open source gemeenschap achter Linux meestal snel om het probleem op te lossen.

Wachtwoord en gebruikerstoegang

Wachtwoorden moeten worden afgestemd op de verschillende gebruikerscategorieën voor een website. De sterkste wachtwoorden moeten worden gereserveerd voor het administratieve personeel en de gastauteurs, aangezien deze de meeste kans hebben om de site te beïnvloeden.

In het geval van een vermoedelijke poging tot hacken moeten alle wachtwoorden onmiddellijk worden gewijzigd. Deze wijzigingen kunnen ook nodig zijn bij het updaten van het CMS (Content Management System).

Het belang van het formuleren van sterke wachtwoorden moet worden benadrukt voor alle gebruikers. Als alternatief kan een wachtwoordmanager worden gebruikt om zowel sterke wachtwoorden te formuleren als te bewaren. Vermijd gebruikersnamen in de vorm van “[email protected]”, omdat ze vrij gewoon zijn en gemakkelijk aangevallen kunnen worden.

Ten slotte moeten de verschillende gebruikerscategorieën worden toegestaan met slechts de minimale toegangsrechten die ze nodig hebben voor hun doeleinden. Laat nooit onbeperkte uploads van bestanden toe en beperk deze uploads tot wat gebruikers nodig hebben. Dit helpt om indringers in de site te voorkomen.

Plugins, toepassingen en updates

Houd bij het selecteren van plugins en applicaties voor een website rekening met hun leeftijd, aantal installaties en updates. Zo weet u of de software nog actief is of niet. Inactieve software kan veel veiligheidsproblemen opleveren. Installeer alleen software van betrouwbare bronnen om te beschermen tegen mogelijke malware-infecties.

Vergeet niet om de standaardinstellingen, zoals aanmeldingsgegevens, onmiddellijk te wijzigen om te voorkomen dat ze worden gebruikt bij hackpogingen. Uw CMS, en alle geïnstalleerde software, moet onmiddellijk worden bijgewerkt wanneer de updates beschikbaar komen. Dit voorkomt dat hackers misbruik maken van de beveiligingslekken van de oudere versie van deze software.

Back-ups

Een externe back-up is een must voor grotere sites. Deze back-ups moeten automatisch en frequent worden uitgevoerd om de uptime van de site te maximaliseren, ondanks het falen van de server.

Automatische back-ups zorgen ervoor dat ze niet afhankelijk zijn van feilbaar menselijk geheugen. Frequente back-ups zorgen ervoor dat ze gelijke tred houden met de nieuwste inhoud van de website.

U kunt ook overwegen om de gegevens op deze back-ups te versleutelen om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan gevoelige informatie. Deze back-ups moeten dan worden getest om te bepalen of ze werken zoals bedoeld.

Bewaar altijd nieuwe installatiebestanden voor geïnstalleerde software. Dit zorgt ervoor dat er een schone werkkopie beschikbaar is in het geval dat de huidige software defecten vertoont of gecompromitteerd raakt.