Waarom us Smart House cyberbeveiliging nodig heeft!

De technologische vooruitgang nam een hoge vlucht met de uitvinding van het internet. Zware mobiele telefoons werden geleidelijk aan vervangen door smartphones, e-libraries namen de plaats in van traditionele bibliotheken, grote computers werden omgevormd tot lichtgewicht gadgets en het gebruik van technische gadgets neemt nog steeds met de dag toe.

Toen was er nog geen sprake van smartphones, en tegenwoordig hebben we het over smart homes! Dit alles werd mogelijk door de snelle technologische vooruitgang.

smart house cybersecurity

In voorgaande jaren werd de term “cyberveiligheid” – bescherming van hardware, software of elektronische gegevens – niet zo vaak gebruikt. De meeste mensen maakten zich geen zorgen over cyberveiligheid. Het internet bleef beperkt tot techneuten en techneuten.

De tijd ging voorbij, het gebruik van smartphones, de Wi-Fi-verbinding en het internet in het dagelijks leven maakte ons leven een stuk gemakkelijker, maar ook de cyberaanvallen namen toe. In die tijd werden mensen bezorgd over de bescherming van hun apparaten en online informatie en namen ze beveiligingsmaatregelen zoals het gebruik van een VPN-dienst.

Tegenwoordig zijn slimme huizen en nieuwe soorten plafonds zoals een spanplafond het nieuwste is op het gebied van technologie dat iedereen kan gebruiken. Het gebruik van kunstmatige intelligentie en machinaal leren in smart homes zal het leven van mensen comfortabeler en handiger maken dan ooit tevoren, maar het punt om te onthouden is dat alle apparaten verbonden zijn met het internet! Ook is alles makkelijk weg te werken boven een spanplafond.

spanplafond met verlichting

Nu, het is niet beperkt tot telefoons en computers, maar hackers kunnen de activiteiten van de bewoners en gevoelige gegevens van deze apparaten volgen. We geven de redenen aan waarom slimme huizen behoefte hebben aan cyberbeveiliging.

De explosie van het internet van de dingen (ivd)

Slimme apparaten zijn niet beperkt tot intelligente verlichting en inbraakalarmen. De explosie van internet dingen heeft het mogelijk gemaakt om babybewegingen te detecteren, ouderen te monitoren met behulp van slimme apparaten, deuren te vergrendelen met behulp van uw huis bewakingscamera, en nog veel meer. Deze technologische vooruitgang in ons huis lijkt groot – totdat ze worden gehackt. Het hacken van deze apparaten betekent dat je de controle over het huis volledig overneemt.

Wi-Fi’s Kwetsbaarheid

Het ivd werkt vanwege het internet, en deze dingen zijn verbonden met Wi-Fi. Het hacken van Wi-Fi is geen nieuw verhaal. Cybercriminelen hebben gemakkelijk de expertise om Wi-Fi-verbindingen te hacken. Het hacken van deze plek op het internet betekent dat je toegang krijgt tot alle slimme apparaten die erop werken.

Cybercriminelen hebben in het verleden grote bedrijven beschadigd
Iedereen is zich bewust van het feit dat gigantische bedrijven een enorm fortuin uitgeven aan het redden van hun gegevens van hackers. Uit de statistieken blijkt echter dat zelfs zij in het verleden het slachtoffer zijn geworden van cyberaanvallen, en de gevolgen daarvan waren onder meer de enorme kosten van herstel. We geven een paar casestudies om het belang van cyberveiligheid duidelijk te maken.

Facebook: Honderden miljoenen van ‘s werelds meest uitgebreide sociale netwerk gebruikersrecords werden publiekelijk blootgesteld op de Amazone cloud server. De gegevens van meer dan 540 miljoen gebruikers werden gelekt!


Eerste American Corporation: 885 miljoen records werden blootgelegd. Deze gegevens bevatten gevoelige informatie, waaronder bankrekeninggegevens, sofi-nummers, bankoverschrijvingen en hypothecair papierwerk.


Yahoo: Deze naam vervaagde geleidelijk aan na een data-inbreuk op haar drie miljard klantenrekeningen. Er werden veel kosten gespendeerd om te herstellen, maar ze slaagden er niet in om de reputatieschade te herstellen.


Er zijn nog veel meer verhalen over cyberbeveiliging. Cyberaanvallen doen gebruikers pijn en vernietigen de reputatie van het bedrijf. Cybersecurity is dus noodzakelijk voor alles wat met behulp van het internet gebeurt.

Cyberaanvallen Statistieken

Cyberaanvalstatistieken zijn alarmerend. Er bestaat geen twijfel over dat de ratio ook zal stijgen met betrekking tot slimme huisaanvallen als de juiste parameters niet worden genomen door slimme apparaten ontwerpers en ontwikkelaars. Volgens CNBC kan de ‘pandemie’ van cybercriminaliteit de wereld in 2017 600 miljard dollar hebben gekost. Tot nu toe zijn de cijfers elk jaar gestegen. De gemiddelde kosten om te herstellen van cyberaanvallen voor vermeende bedrijven zijn $5 miljoen. Dit cijfer is gerelateerd aan grote bedrijven. De kleine bedrijven kunnen het verlies niet dragen en binnenkort verdwijnen.

Samen met de financiële planning, moeten slimme huiseigenaren de veiligheidsplanning doen. Het is noodzakelijk dat de hedendaagse consument zich bewust wordt van het niveau van de cybersecurity die bedrijven of ontwikkelaars van het ivd bieden.

Eigenaren moeten een inventarisatie maken van alle verschillende op het netwerk aangesloten apparaten in uw huis en deze kennen.

Pas beveiligingsupdates toe op thuiscomputers en alle slimme apparaten. Maak een back-up met gevoelige informatie en zorg ervoor dat al uw wachtwoorden veilig zijn. Raadpleeg ook hiervoor de bedrijven.

Cybercriminaliteit is nu gecommercialiseerd en met de technologische vooruitgang hebben hackers toegang tot moderne hackingtools. Helaas denken ontwikkelaars achter nieuwe netwerkapparatuur niet veel na over beveiliging. Cyberbeveiliging op veel ivd-apparaten is jammerlijk onvoldoende.

Het is nu een belangrijk punt van zorg voor bedrijven omdat mensen zich volledig bewust zijn van de ernstige gevolgen.

Het is nu belangrijker dan ooit om beschermende maatregelen te nemen, omdat achterblijvende cybersecuritymaatregelen tot enorme verliezen kunnen leiden.