Investeer niet in Bitcoin-code, Bitcoin-evolution of Bitcoin-trader – ze zijn allemaal oplichterij.

Nieuwkomers in de crypto en met geldborden in de ogen kunnen gemakkelijk worden opgepakt door oplichters, en er zijn er veel, dankzij het decentrale karakter van bitcoin en het gebrek aan kennis eromheen voor beginners. Beloften van gemakkelijke en ongelofelijke winsten dankzij de begeleiding van een of andere schimmige “bitcoin expert” of autohandelssoftware zijn er in overvloed, en de wijze oude vuistregel is nog steeds van toepassing: als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook.

Dit artikel beschrijft drie van de meest beruchte crypto sites die waarschijnlijk niet te vertrouwen zijn:

De Bitcoin-code

Bitcoin Bode Interface
Bitcoin Code Interface

De zogenaamde “Bitcoin-code” is een oplichterij waarvan de website voortdurend verandert. Zoals veel oplichterijen biedt de website een dienst aan die zegt de markttrends te voorspellen en de handel te automatiseren voor gebruikers die belachelijke winsten garanderen, zoals “$13.000 in precies 24 uur”.

Terwijl sommigen zich kunnen verbazen over hoe iemand met de juiste instelling kan vallen voor zo’n schandalige claim, staan mensen die niets weten over bitcoin vaak hun gebrek aan kennis toe om hen het hof te maken in het denken dat zulke dingen gewoon mogelijk zijn. Ze hebben ook de neiging om zich voor te stellen dat ze een deskundige begeleiding nodig hebben om “in te kopen”, of dat crypto een gecentraliseerde aangelegenheid is zoals beursmakelaardij. Velen zijn te bang om te missen.

De meeste reviews over Bitcoin Code dat we gevonden hebben zeggen letterlijk dat ze het hebben getest. Sommigen websites daarintegen, zeggen dat ze de robot niet zelf hebben getest.

Bitcoin Evolution

“Bitcoin Evolution” is een ander oplichtingsmodel, dat op meerdere websites te vinden is. Net als de Bitcoin-code, beloven verdubbelaars krankzinnige winsten in korte perioden, waarbij ze jagen op de naïviteit en financiële wanhoop van de slachtoffers.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader Logo

Het afronden van de lijst met oplichtingssites is een ander “autotrader” schema dat “Bitcoin Trader” heet. Zoals gebruikelijk bij crypto-cons, zijn er dringende berichten over een gebrek aan tijd om te investeren of in te stappen, verduisterde beelden en video’s van beroemde miljonairs- of miljardairbeleggers die hoog opgeven van bitcoin, en locatiegebonden “nieuws” van het nieuwste individu om een moord te plegen.

Disclaimer: Dit artikel is uitsluitend bedoeld ter informatie. Het is geen aanbod of uitnodiging tot het doen van een aanbod om te kopen of te verkopen, of een aanbeveling, goedkeuring of sponsoring van producten, diensten of bedrijven.