
Als je onlangs online bent geweest, heb je misschien het nieuws gelezen over hackers die losgeld eisen van het tramsysteem van Dublin. Bezoekers van de Luas-website werden begroet door de boodschap van de hackers die dreigden de gestolen informatie te publiceren, tenzij ze één Bitcoin betaald kregen.
Hoewel het bericht zelf onschadelijk leek te zijn, hadden de hackers het domein net zo goed kunnen gebruiken om malware of phishing-pogingen te verspreiden.
Gebeurtenissen zoals deze onderstrepen het belang van webhostingbeveiliging. Of u nu een persoonlijke passieprojectwebsite bezit of dat u de webhost bent van verschillende bedrijven van verschillende grootte, beveiliging zou bovenaan uw checklist moeten staan. Met een goede webhosting beschermt u niet alleen uzelf, maar vooral ook uw klanten. Daarom raden wij aan om drhosting.be te gebruiken om webhosting te vergelijken.
In dit artikel zal ik een aantal van de beste praktijken voor web hosting die u moet weten. U kunt ook gebruik maken van de punten die ik verstrekt om de juiste vragen te stellen als u op zoek bent naar webhosting diensten. Beste site om Belgische webhosting vergelijken.
Toegangsbeperking
Webhosts zouden de toegang tot hun machines in de infrastructuur moeten beperken. Deze toegang mag alleen worden voorbehouden aan getrainde en geautoriseerde technici.
SSH (Secure Socket Shell), of het equivalent daarvan, moet worden gebruikt bij het inloggen op de server. Als extra voorzorgsmaatregel kunnen met een wachtwoord beveiligde RSA-sleutels worden gebruikt.
Een host kan ook geautoriseerde IP’s voor onderhoud whitelisten. Klanten kunnen dit doen of wijzigen via het bedieningspaneel in hun account.
Logins van de root van de gebruiker moeten worden uitgeschakeld om te voorkomen dat slechte actoren dit toegangspunt kunnen uitbuiten. Gelijkwaardige toestemming kan dan worden gegeven aan geautoriseerde admin-logins.
Netwerkbewaking
Een webhostingbedrijf moet het netwerk regelmatig controleren op inbraken of ongeoorloofde activiteiten. Dit helpt voorkomen dat de server of andere gerelateerde zaken uiteindelijk uitgroeien tot een groter probleem.
SSL en Firewall
SSL (Secure Sockets Layer)-versleuteling zorgt ervoor dat gevoelige gegevens die door een website stromen veilig en privé blijven. Het stelt gebruikers en bezoekers in staat om hun vertrouwen te stellen in een website. Hoewel het de communicatie tussen een website en een gebruiker beveiligt, beveiligt het niet noodzakelijkerwijs de server tegen een cyberaanval.
Een WAF (Web Application Firewall) is vereist om het HTTP-verkeer dat door de webapplicaties stroomt te monitoren. In tegenstelling tot een netwerkfirewall, biedt een WAF meer specifieke beveiliging omdat het de specifieke vereisten van een webapplicatie begrijpt. Met sommige configuraties kan het zelfs SQL-injecties, cross-site scripting, vulnerability probing en andere technieken voorkomen.
DDoS-preventie
Een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) is een eenvoudige maar effectieve cyberaanval die populaire websites kan teisteren. Door deze aanval overspoelen slechte acteurs de servers van een website met zoveel verkeer dat het niet meer beschikbaar is voor echte bezoekers.
DDoS is moeilijk te hanteren als het al gebeurt. Daarom zal de beste oplossing altijd zijn voor een webhost om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen DDoS-aanvallen voordat ze plaatsvinden. Ze moeten ook de juiste tools hebben om DDoS-aanvallen te beperken wanneer ze zich voordoen.
Detectie en verwijdering van malware
Webhosts moeten hun klanten informeren over de beschermende maatregelen die elke partij moet nemen om de … Lees Meer