Cyber tips voor veilig online daten: Hoe misbruik te voorkomen

Dating Social Media

Welkom in de heerlijke (en soms huiveringwekkende) wereld van dating apps. Flirten via je telefoon kan leuk zijn, en ook verleidelijk handig – maak een match tijdens je ochtendlijke woon-werkverkeer – maar het is ook werk.

Het kost tijd en moeite om door de menigte te sorteren om iemand te vinden met wie je iets wilt gaan drinken, en je krijgt zeker te maken met teleurstellingen onderweg. Het proces vereist ook het delen van persoonlijke informatie met vreemden, die je foto’s kunnen screenshotten of je kunnen proberen te vinden op andere sites zoals LinkedIn en Facebook zonder je toestemming.

Dit is wat je moet weten voordat je begint met swipen.

Het kiezen van de beste app voor u

Als het gaat om het selecteren van de beste online dating app voor u, het lezen van reviews en het vergelijken van apps kan verwarrend worden, vooral wanneer de functies en opties niet alleen sterk variëren, maar voortdurend veranderen en evolueren als ontwikkelaars veranderen en verbeteren van de apps. En met meer dan 7.500 dating apps wereldwijd, zijn er zeker een heleboel om uit te kiezen. Maar, het hoeft niet overweldigend te zijn.

Zoek naar betrouwbare blogs met lijsten en beoordelingen van de beste en meest veilige dating apps. Er zijn dergelijke sites zoals single2single.pl, topserwisrandkowy.pl en lowli.pl. Deze genereren geweldige adviezen voor mensen die op zoek zijn naar een date.

Inbreken in online dating kringen

Dating apps zijn een ongelukkig sappig doelwit voor cybercriminelen, die elke kwetsbaarheid – van software tot psychologisch – zullen gebruiken om hun doel te bereiken.

Want het is belangrijk om te onthouden: Dating apps slaan meer op dan alleen de basis persoonlijke informatie (PII). Ze bevatten gevoelige gegevens en foto’s die mensen misschien liever niet ergens anders delen, wat cybercriminelen extra pressie geeft voor chantage, sextortion en andere vormen van online misbruik.

Tijd om op jacht te gaan

Zet wat Google-Fu in: Een van de allereerste dingen die je moet doen is een zoekopdracht met betrekking tot je potentiële date.

Er kunnen bijvoorbeeld meerdere alarmbellen rinkelende zoekresultaten zijn voor een lastig lid van een datingsite, allemaal onder dezelfde gebruikersnaam. Of je kan op meerdere profielen stuiten die bedelen om geld op verschillende sites, allemaal met dezelfde profielfoto als je vermeende date.

Het controleren van foto’s en profielfoto’s is in het algemeen een goed idee. Gebruik Google afbeeldingen zoeken, Tineye, en andere soortgelijke diensten om te zien of het is gejat van Shutterstock of ergens anders. Het is mogelijk dat luie oplichters beginnen met het gebruik van deepfake afbeeldingen, die nog moeilijker te achterhalen zullen zijn, tenzij je onze blog leest en een aantal van de manieren ziet waarop je een nepperd kunt herkennen.

Blijf binnen tijdens je avondje uit

Ga niet buiten de theoretische veiligheidsgrenzen van de app die je gebruikt. Dit is een van de meest voorkomende tekenen van oplichterij bij elke vorm van online bedrog.

Mysterieuze gratis videogame-platformgeschenken die in je algemene richting worden gestuurd?

Verrassing!

Je moet het geschenk ontvangen via een dubieuze e-mail link in plaats van het spelplatform dat je toevallig gebruikt. Een aankoop doen op een website die je net ontdekt hebt? Plotseling … Lees Meer

Investeer niet in Bitcoin-code, Bitcoin-evolution of Bitcoin-trader – ze zijn allemaal oplichterij.

Nieuwkomers in de crypto en met geldborden in de ogen kunnen gemakkelijk worden opgepakt door oplichters, en er zijn er veel, dankzij het decentrale karakter van bitcoin en het gebrek aan kennis eromheen voor beginners. Beloften van gemakkelijke en ongelofelijke winsten dankzij de begeleiding van een of andere schimmige “bitcoin expert” of autohandelssoftware zijn er in overvloed, en de wijze oude vuistregel is nog steeds van toepassing: als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook.

Dit artikel beschrijft drie van de meest beruchte crypto sites die waarschijnlijk niet te vertrouwen zijn:

De Bitcoin-code

Bitcoin Bode Interface
Bitcoin Code Interface

De zogenaamde “Bitcoin-code” is een oplichterij waarvan de website voortdurend verandert. Zoals veel oplichterijen biedt de website een dienst aan die zegt de markttrends te voorspellen en de handel te automatiseren voor gebruikers die belachelijke winsten garanderen, zoals “$13.000 in precies 24 uur”.

Terwijl sommigen zich kunnen verbazen over hoe iemand met de juiste instelling kan vallen voor zo’n schandalige claim, staan mensen die niets weten over bitcoin vaak hun gebrek aan kennis toe om hen het hof te maken in het denken dat zulke dingen gewoon mogelijk zijn. Ze hebben ook de neiging om zich voor te stellen dat ze een deskundige begeleiding nodig hebben om “in te kopen”, of dat crypto een gecentraliseerde aangelegenheid is zoals beursmakelaardij. Velen zijn te bang om te missen.

De meeste reviews over Bitcoin Code dat we gevonden hebben zeggen letterlijk dat ze het hebben getest. Sommigen websites daarintegen, zeggen dat ze de robot niet zelf hebben getest.

Bitcoin Evolution

“Bitcoin Evolution” is een ander oplichtingsmodel, dat op meerdere websites te vinden is. Net als de Bitcoin-code, beloven verdubbelaars krankzinnige winsten in korte perioden, waarbij ze jagen op de naïviteit en financiële wanhoop van de slachtoffers.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader Logo

Het afronden van de lijst met oplichtingssites is een ander “autotrader” schema dat “Bitcoin Trader” heet. Zoals gebruikelijk bij crypto-cons, zijn er dringende berichten over een gebrek aan tijd om te investeren of in te stappen, verduisterde beelden en video’s van beroemde miljonairs- of miljardairbeleggers die hoog opgeven van bitcoin, en locatiegebonden “nieuws” van het nieuwste individu om een moord te plegen.

Disclaimer: Dit artikel is uitsluitend bedoeld ter informatie. Het is geen aanbod of uitnodiging tot het doen van een aanbod om te kopen of te verkopen, of een aanbeveling, goedkeuring of sponsoring van producten, diensten of bedrijven. … Lees Meer

Waarom us Smart House cyberbeveiliging nodig heeft!

De technologische vooruitgang nam een hoge vlucht met de uitvinding van het internet. Zware mobiele telefoons werden geleidelijk aan vervangen door smartphones, e-libraries namen de plaats in van traditionele bibliotheken, grote computers werden omgevormd tot lichtgewicht gadgets en het gebruik van technische gadgets neemt nog steeds met de dag toe.

Toen was er nog geen sprake van smartphones, en tegenwoordig hebben we het over smart homes! Dit alles werd mogelijk door de snelle technologische vooruitgang.

smart house cybersecurity

In voorgaande jaren werd de term “cyberveiligheid” – bescherming van hardware, software of elektronische gegevens – niet zo vaak gebruikt. De meeste mensen maakten zich geen zorgen over cyberveiligheid. Het internet bleef beperkt tot techneuten en techneuten.

De tijd ging voorbij, het gebruik van smartphones, de Wi-Fi-verbinding en het internet in het dagelijks leven maakte ons leven een stuk gemakkelijker, maar ook de cyberaanvallen namen toe. In die tijd werden mensen bezorgd over de bescherming van hun apparaten en online informatie en namen ze beveiligingsmaatregelen zoals het gebruik van een VPN-dienst.

Tegenwoordig zijn slimme huizen en nieuwe soorten plafonds zoals een spanplafond het nieuwste is op het gebied van technologie dat iedereen kan gebruiken. Het gebruik van kunstmatige intelligentie en machinaal leren in smart homes zal het leven van mensen comfortabeler en handiger maken dan ooit tevoren, maar het punt om te onthouden is dat alle apparaten verbonden zijn met het internet! Ook is alles makkelijk weg te werken boven een spanplafond.

spanplafond met verlichting

Nu, het is niet beperkt tot telefoons en computers, maar hackers kunnen de activiteiten van de bewoners en gevoelige gegevens van deze apparaten volgen. We geven de redenen aan waarom slimme huizen behoefte hebben aan cyberbeveiliging.

De explosie van het internet van de dingen (ivd)

Slimme apparaten zijn niet beperkt tot intelligente verlichting en inbraakalarmen. De explosie van internet dingen heeft het mogelijk gemaakt om babybewegingen te detecteren, ouderen te monitoren met behulp van slimme apparaten, deuren te vergrendelen met behulp van uw huis bewakingscamera, en nog veel meer. Deze technologische vooruitgang in ons huis lijkt groot – totdat ze worden gehackt. Het hacken van deze apparaten betekent dat je de controle over het huis volledig overneemt.

Wi-Fi’s Kwetsbaarheid

Het ivd werkt vanwege het internet, en deze dingen zijn verbonden met Wi-Fi. Het hacken van Wi-Fi is geen nieuw verhaal. Cybercriminelen hebben gemakkelijk de expertise om Wi-Fi-verbindingen te hacken. Het hacken van deze plek op het internet betekent dat je toegang krijgt tot alle slimme apparaten die erop werken.

Cybercriminelen hebben in het verleden grote bedrijven beschadigd
Iedereen is zich bewust van het feit dat gigantische bedrijven een enorm fortuin uitgeven aan het redden van hun gegevens van hackers. Uit de statistieken blijkt echter dat zelfs zij in het verleden het slachtoffer zijn geworden van cyberaanvallen, en de gevolgen daarvan waren onder meer de enorme kosten van herstel. We geven een paar casestudies om het belang van cyberveiligheid duidelijk te maken.

Facebook: Honderden miljoenen van ‘s werelds meest uitgebreide sociale netwerk gebruikersrecords werden publiekelijk blootgesteld op de Amazone cloud server. De gegevens van meer dan 540 miljoen gebruikers werden gelekt!


Eerste American Corporation: 885 miljoen records werden blootgelegd. Deze gegevens bevatten gevoelige informatie, waaronder bankrekeninggegevens, sofi-nummers, bankoverschrijvingen en … Lees Meer

Verbeter uw eCommerce Beveiliging met deze 7 Makkelijke Stappen

7 makkelijke stappen om je ecommerce website veiliger te maken


Ben je op zoek naar makkelijke oplossingen om uw eCommerce website beter te beveiligen? Dan hebben we 7 makkelijke stappen die je eenvoudig kan implementeren. De meeste van de stappen kunnen uitgevoerd worden door websitebeheerders zonder veel technische kennis.

Wij hopen dat deze tips u verder kunnen helpen.

1. Kies het juiste eCommerce website platform

Als u gebruik maakt van een websitebouwer om uw website te maken, zullen veel van de eCommerce web beveiligingsfuncties die u nodig hebt, worden ingebouwd. Echter, niet alle platforms zijn hetzelfde. Sommige bieden dedicated servers met een robuuste capaciteit, zodat u beter beschermd bent tegen bedreigingen zoals DDoS-aanvallen. Sommige zijn gewoonweg beter gemaakt dan andere, waardoor er minder potentiële kwetsbaarheden kunnen worden uitgebuit en er regelmatiger patches kunnen worden uitgegeven.

Het is daarom in uw eigen belang om op zoek te gaan naar verschillende aanbieders, om te zien welke beveiligingsniveaus zij bieden.

Welke bedreigingen kunnen dit tegenhouden?

Het juiste eCommerce website platform zal u helpen om u te beschermen tegen de meeste bedreigingen, waaronder malware-infectie, DDoS-aanvallen, injecties, cross-site scripting en zero-day exploits.

Hoe u actie kunt ondernemen

Zoek een website bouwer en/of hostingprovider met verschillende ingebouwde functies om uw eCommerce website veilig te houden.

2. Gebruik SSL-codering

Als uw klanten producten rechtstreeks bij u kopen, moet u ervoor zorgen dat uw afrekenproces gecodeerd is met SSL. SSL-codering geeft uw eCommerce-website de status “HTTPS” in plaats van “HTTP” en geeft een groen slotje weer in het URL-veld van de webbrowser van uw klanten.

Bekijk bijvoorbeeld deze damesmode webwinkel van Scalini Torhout. Je kan bovenaan het groene slotte zien. Dit wil zeggen dat deze website beveiligd is met een ssl.

Het belangrijkste is dat SSL-encryptie alle informatie beveiligt die wordt overgedragen tussen de webbrowser van een klant en uw webserver.

Met andere woorden, het is veel moeilijker voor hackers en cybercriminelen om persoonlijke informatie zoals creditcardnummers te verkrijgen.

Welke bedreigingen kunnen dit tegenhouden?

Deze veiligheidsmaatregel is meer gericht op de bescherming van uw klanten dan op de bescherming van uw website, maar het kan een aantal directe bedreigingen beperken, zoals cross-site scripting.

beveiliging van webshop

3. Verzamel selectief klantinformatie (en sla deze niet ter plaatse op)

Hackers en identiteitsdieven kunnen niet stelen wat je niet hebt. Als u geen particuliere klantgegevens verzamelt of opslaat via uw eCommerce-oplossing (die niet essentieel is voor uw bedrijf), kan geen enkele cybercrimineel er mogelijk voordeel uit halen.

Als het gaat om het verwerken van creditcards, gebruik dan een gecodeerde kassa-tunnel om te voorkomen dat uw eigen servers ooit de creditcard-gegevens van uw klanten moeten zien. Dit kan iets onhandiger zijn bij het afrekenen voor uw klanten, maar de voordelen wegen ruimschoots op tegen het risico dat hun creditcardnummers in het gedrang komen.

Wees er ook zeker van dat hackers niet op afstand toegang kunnen krijgen tot de privégegevens die u bewaart.

Een van de beste strategieën hier is om te vertrouwen op een veilige derde partij voor de opslag van klantgegevens. Als we terug dit aanhalen op ons voorbeeld van de winkel van Scalini Torhout, dan kunnen dit gegevens zijn zoals de merken die klanten kopen. Bijvoorbeeld als een klant veel kleedjes koopt van Caroline Biss, dan … Lees Meer